Tietoja minusta

Oma kuva
naimisissa, eläkkeellä oleva nainen.elämästä nautiskelija ja nykyään aika hitaalla käyvä tyyppi.mikäs kiire se valmiissa maailmassa on?

3.15.2023

Saaristo-kappale kauneinta Suomea

Nyt kun tuo kevät aurinko paistaa alkaa mieli jos siirtymään tuleviin reissuihin.Vähintään yksi reissu kesällä on tehtävä saaristoon.Olen syntynyt ja koko ikäni asunnut ( -6 vuotta Hämeessä) kaupungeissa jotka ovat meren rannalla.Meri on vaan niin hieno elementti!

Kun aloitin tämän blogin pitämisen ,päätin että olen vaan positiivinen.Mutta on ollut kyllä pirun vaikeaa kun on yrittänyt varata lauttamatkoja tulevalle kesälle.Majoitukset onnistui kädenkäänteessä ja helmikuussa laivamatka Ahvenmaa-Naantali.Mutta kun yritin varata lauttamatkoja Vuosnainen-Åva-Kumlinge- Hummelvik oli se työn ja tuskan takana.https://www.alandstrafiken.ax/en liikennöi näillä reiteillä.Suomen ja englanninkielisten sivujen etusivulla on liikennetiedot vuodelta 2018! Etusivun jälkeen varauksen saa tehtyä joko ruotsiksi tai englanniksi.

Kun Kumlingen mökkivaraus varmistettiin, he kehoittivat varamaan lauttamatkat ajoissa. Olin ilmeisesti liian ajoissa kun se ei onnistunut. Soitin heille helmikuun alussa ja sanoivat että varauksen voi tehdä kuukauden päästä. Oikein allakkaa laitoin ylös päivämäärän ja taas yritin.Ei vaan onnistunut. Taas soitin heille toimistoon ja sieltä vastattiin , että kahden viikon päästä voi varata.Vihdoin viimein pääsin viime viikolla tekemään online-varauksen.No nyt positiivisiin asioihin!

Olemme entisiä purjehtijoita, joten saaristo on aika tuttua meille,varsinkin miehelleni joka on ikänsä purjehtinut. Nyt kun olemme siirtyneet maakravuiksi olemme tutustuneet saaristoon lautoilla matkustaen.

Viime kesänä oltiin heti kesäkuun alussa Örön saaressa. Oli niin kaunis paikka! www.visitoro.fi

Majoitumme siellä linnakesaari.johku.com/fi .Siisti huone, aivan ihanaa ruokaa ja palvelu huippuluokkaa. Vuokrasimme polkupyörät ja kiersimme saaren fillareilla.Paljon oli katsottavaa ja ilmat suosi meitä.


 
Runsaan vuorokauden reissu tuolla saarella tuntui kuin olisi ollut viikon lomalla.
Ihastuin paikkaan ja tuskin jäi viimeiseksi kerraksi kun siellä käytiin.
 
Toisen saaristoretken teimme Jurmon saareen joka on aivan omanlaisensa saari.www.jurmo.com

Jurmossa majoitumme jurmoinn.fi/majoitus.Taas saimme kokea ystävällistä palvelua,hyvää ruokaa ja kaikki hoitui .Paikan pitäjä kertoi saaren historiasta ja häneltä saimme lainaksi avaimen jotta pääsimme myös tutustumaan pieneen kirkkoon joka saarella sijaitsee.Mulla on "pakkomielle" käydä hautausmailla ja kuvata siellä.Suosittelen reissuja saaristoon.Siellä on  niin kaunista ja kokee  henkeäsalpaavia maisemia. Nämä ihmiset jotka näissä paikoissa työskentelee ovat niin ystävällisiä,avuliaita ja rentoja .He tekevät työtä suurella sydämellä.
Lauttamatkat ja yöpymiset kannattaa varata ajoissa. Moni muukin on löytänyt tai lähtee löytämään saariston ihanuuden.

Korppoosta kirjoitan seuraavassa postauksessa. Siellä koettiin niin hieno kokemus viime kesänä!
 
 

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Tosi vetävä blogi.Jatka samaan tyyliin.

Kevättä ja kesää odotellessa

Vaikka olen nauttinut kotona olemisesta tuon 8 viikon eurooppaturneen jälkeen, niin nyt alkaa tympimään. On ollut sukulaisia kylässä, ruokav...