Tietoja minusta

Oma kuva
naimisissa, eläkkeellä oleva nainen.elämästä nautiskelija ja nykyään aika hitaalla käyvä tyyppi.mikäs kiire se valmiissa maailmassa on?

9.22.2023

Uuden reissun suunnittelua

Kotona ollaan oltu vähän toista viikkoa Norjan reissun jälkeen.

Viimeiset 3-4 päivää olen istunut tietsikan edessä useamman tunnin suunnitellen seuraavaa reissua.

Vajaa vuosi sitten päätettiin lähteä useammaksi viikoksi talvella Espanjaan.Sitten aloitettiin asunnon haku ja sellainen löytyikin Torreviasta.

Olemme siellä kuusi viikkoa, niin sen haluaa viettää viehättävässä asunnossa keskellä kaupunkia ja lähellä rantaa.Tämä on nyt kokeilu, viihdymmekö pidemmän ajan samassa paikassa.

Asunto löytyi sivustolta https://vuokra.lomaespanjassa.net.Ainakin hyviä arvosteluja ko firma on saanut  joten odotukset on korkealla.

Eihän tuon asunnon hakuun ole nämä tunnit mennyt, vaan reissu alkoi elämään vähän laajempaa kokonaisuutta. 

Mieheni sanoi joskus että olisi kiva lähteä pikku autolla Eurooppaan. Sitten päätimme yhdistää nämä kaksi asiaa.

Lähdemme omalla pikku fiestalla reissuun. 10 päivää ollaan varattu reissuun.Ne mun tunnit on kulunut matkan suunnitteluun ja hotellien varaamiseen.Kriteereinä  on ollut hotellin parkkipaikka ( ei joka hemmetin päivä tyhjennetä koko autoa hotskuhuoneeseen),siistin näköinen paikka ja hinta kohdillaan.

www.booking.com in kautta olen varannut huoneet koska niitä on helppo heidän varauksissaan vaihtaa tai peruttaa.

Olen taas innoissani lähtemään reissuun! 

Alustava suunnitelma :

Taas siirrymme Naantalista Kapellskäriin Finnlinesin kyydissä.  Seurravana päivänä ajamme Tanskaan Mariboon (ajokilometrejä lähemmäs 900)

Seuraavana päivänä ajetaan Belgiaan Namur nimiseen paikkaa missä ollaan yksi yö. Tämäkin siirtyminen on melkein 800km.

Sitten alkaakin reissun rauhallisempi ajanjakso.Siirrymme Ranskan puolelle kaupunkiin nimeltä Fécamp joka on 16 kilometriä Etratetistä johon menemme tutustumaan. Täällä olemme kaksi päivää ja tänne siirtyminen on vaan 430km.

Sieltä sitten matka jatkuu ranskan puolella paikkakunnalle nimeltään Portonson joka on lähellä Mont Saint Michelleä. Siellä on tarkoitus käydä ihastelemassa https://wikitravel.org/en/Mont_Saint_Michel.Tälle siirtymiselle tulee matkaa vain 243km

Täälläkin rentoudutaan kaksi päivää ennen kuin jatkamme matkaa mutta pysymme vielä viidennen päivän ranskanmaalla. Vimppa pysähdys yhden yön taktiikalla on paikassa LaRochelle .Tämäkin on lyhyt matka, vaivaset 327km

Seuraava maa onkin jo Espanja. Ensimmäisen yön vietetään San Sebastianissa.Nyt alkaakin ajomatkat pidentyä. Tämä siirtymä on vielä 425 km.

Vähitellen aletaan valumaan kohti määränpäätä. Viimeinen yö ennen Torreviajaa on Torrent nimisessä paikassa. Nyt päästääkin sitten huristelemaan 660km.

Torrentista Torreviajaa on vaan 212km joten olemme varmaan ajoissa 1.11 perillä vuokra-asunnollamme.

Odotan innolla miten Torreviajan ilmasto vaikuttaa mun kipuihin. Vaikka nyt on tosi lämmintä täällä kotomaassakin alkaa syksyiset kolotukset olemaan ihan huipussaan.Ei päivääkään ilman eri pillereitä.

Kolme vuotta olin vaan kotona ja sairastelin. Sain aivoverenvuodon ja siitä kuntoutuminen vei aikansa.Sen jälkeen leikattiin selkä ( leikkaus ei auttanut mitään) ja 1½ sitten lopetti munuaiset toimintansa . Mutta nyt kaikki on Ok. Liikkuminen on tuskaa ton selän takia mutta meinaan ottaa reissuun mukaan rollaattorin koska sen kanssa liikkuminen on paljon helpompaa.Suuri suunnitelmani kun on joka aamu köpötellä rantaan ja käydä uimassa ennen aamiaista.Mulla on useasti näitä suuria haaveita ja suunnitelmia mutta toteutuspuoli on hippasen ontuva.

Varmaan tulee vielä muutoksia reissun etapeissa mutta sitähän varten on ne suunnitelmat , että niitä voi muuttaa. 

Ei kommentteja:

Kevättä ja kesää odotellessa

Vaikka olen nauttinut kotona olemisesta tuon 8 viikon eurooppaturneen jälkeen, niin nyt alkaa tympimään. On ollut sukulaisia kylässä, ruokav...