Tietoja minusta

Oma kuva
naimisissa, eläkkeellä oleva nainen.elämästä nautiskelija ja nykyään aika hitaalla käyvä tyyppi.mikäs kiire se valmiissa maailmassa on?

9.17.2023

Moneen paikkaan on taas jäänyt pala sydämestä

Oli kyllä taas niin antoisa Norjan reissu.Retkeilyautolla matkustaminen luo sellaisen vapauden mennä ja tulla mihin nenä näyttää. Kaikki kamat koko ajan mukana, ei ole kiinni missään aikatauluissa ja voi suunnitelmia muuttaa esin säiden takia.

Meillä onkin mottona:"suunnitelmat on tehty siksi , että niitä voi muuttaa". Näin kävi tälläkin matkalla ja esim Bergenissä emme käyneet vaikka se ole ensimmäinen paikka suunnitelmissa. Siellä oli vaan ihan hemmetillinen vesisade- joten muutimme reittiämme.

Matkalla oli kaksi "must to do" asiaa-mää pääsen ajamaan Peikonpolun ja sitten Ruotsin puolella ostamaan käytettyä vinyylilevyjä. Nämä molemmat haaveet toteutui mutta sen lisäksi 1000 muuta ihanaa kokemusta.
Eihän se Peikonpolku ollut mitenkään pelottava ajaa, sen jälkeen ajoin paljon pahemmista paikoista.Jos on liikennemerkki jossa varoitetaan kurvista, se ei todellakaan ole mikään loiva kaarre.Parempi vaan laskea auton nopeutta vaikka on 80 km/h .

Sitten kun ajaa yli kolmekymmentä kilometriä kinttupolun levyistä tietä ja vastaan tulee koko ajan autoja. Siinä sitten arvotaan kumpi peruuttaa lähimmälle levennykselle.Sen ajorupeaman jälkeen tiesin ajaneeni retkeilyautoa.

Mutta mitään haavereita ei sattunut.Tuo auto on niin mahtava kahdelle ihmiselle reissata.Ei todellakaan ole teiden tukko vaan kiihtyy nanosekunnissa, näppärä kaupungissakin ajeluun ja mahtuu suht hyvin parkkiruutuun.


Ensimmäinen yö Norjan puolella oltiin ns puskaparkissa mutta sen jälkeen camping alueilla. Haluttiin olla ns sähkönpäässä kun molemmilla on c-papkoneet uniapneaan.Aamulla herää virkeenä  kun on nukkunut hyvin.Halvin yöpyminen oli 12,50€ ja suurin osa 25-30€ sähköineen.Eräs camping alue oli sosiaalitiloiltaan kuin parempi hotelli.
Koko reissun aikana oli yks perseenreikä campingalue. Hemmetti sitä kärpästen määrää. Niitä oli jopa suihkussa ja kaskas suihkusta tuli pelkästään jääkylmää vettä.

Sanonta:matkailu avartaa, pitää todellakin paikkaansa. Näkee ihania,kauniita paikkoja.Jopa ruokakaupassa käynti on kokemus koska tarjonta on niin erilainen.Norjassa on turha luulla ,että kahviloita löytyy joka mutkan takana. Ei todellakaan ole niin. Vuosi sitten kun ajeltiin Pohjois-Norjassa luulin , että se on siellä vaan niin. Ei-kyllä sama päti myös keski-Norjassa.Siinä vaiheessa kun tekee mieli kahvia ja haluaisi vaan pikaiseen kävästä jossain heittämässä huiviinsa kupillisen kofeiinia niin kahden-kolmen ajotunnin jälkeen alkaa jo ketuttamaan.Olishan voinut pysähtyä ja keittää autossa sumpit mutta laiska on laiska aina välillä.

Runsaan kuukauden päästä lähdemme pikku autolla läpi euroopan Espanjaan , josta olemme vuokranneet 6 viikoksi asunnon Torreviasta.Tämäkin aamupäivä on mennyt tutkiessa karttoja ja suunnitelmia tekemällä.

Etukäteen suunnittelu ja paikkoihin tutustuminen on mielestäni jo yksi osa matkantekoa.


Niin ja vielä se.Jos on varoitusmerkki lehmistä,lampaista,hevosista,poroista tai muista nelijalkaisista. Nekin kannattaa ottaa huomioon.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Pikku retki naapuri kaupunkeihin.

Reissu se on pienikin reissu! Eilen meillä oli totaalinen siivouspäivä niin tänään olikin sitten vuorossa hemmottelua. Iltapäivä alettiin na...