Tietoja minusta

Oma kuva
naimisissa, eläkkeellä oleva nainen.elämästä nautiskelija ja nykyään aika hitaalla käyvä tyyppi.mikäs kiire se valmiissa maailmassa on?

9.10.2023

Ei päivää ilman suuria tunteita

Aamulla taas herättiin ajoissa,auto siistiksi ja reissuun.Täällä kun menee vajaaseen 400km ajamiseen koko päivä.
Matkalla koukattiin tieltä 134 Folgafonnan jäätikköä katsomaan.Sinne ylös +alastuloon menisi 5-6-tuntia joten päätimme ihailla sitä parkkialueelta.Mutta sinne parkkikselle pääseminen  olikin taas oma juttunsa.Kinttupolun levyistä,todella kuoppaista savi/hiekkatietä.Jumaleisson kun mutkan takaa tuli joku vastaan,klossit pohjaan ja sitten ihmeteltiin kuka peruutta ja mihin.


Olipahan taas kuskilla kieli keskellä suuta.Mutta tuostakin vaan  selvittin hengissä ja ilman auton  rikkomisesta  tai naarmuttamista.Sitten lähdettiin posottamaan tietä nro 134 joka nyt ei ollut mikään ihmeellinen.Mutta meitä vastaan ajoi SATOJA retkeily/matkailuautoja ja asuntovaunuja.Se oli ihan uskomaton näky!Kymmensien kilometrien matkalla niitä vaan tuli ja tuli ja vieläkin niitä tuli.Päästiin sitten monen tunnin ajon jälkeen päätepisteeseen eli ihastelemaan suurinta sauvakirkkoa.


Sitä kun oltiin ihasteltu ja kuvattu lähdettiin campingiin joka olikin hyvin lähellä nimeltään Notodden camping.Paskin paikka missä ollaan tällä reissulla oltu,tai mää luulen ettei koskaan oltu tällaisessa paikassa.Kärpäsiä joka paikassa laumoittain, jopa suihkussa.Suihkutilat epäsiistit (mua ällöttää ihmisten hiukset  lattiaritilän päällä) ja kaiken huipuksi sieltä ei tullut kuin jääkylmää vettä,ilmeisesti  suoraan jostain pakastimesta.Mutta kun olin siellä jo ilkimulki niin ei sitten muuta kuin hampaat kalisten hiusten ja ruumiin pesu.
Tänään on mittari näyttänyt +25 astetta niin kyllähän tuollainen jääkylmä suihku friskas kummasti.
Turhaan tämä akka pakkasi mukaansa villapuseroita,hanskat,ja lämmintä vaatetta.shortsit olisi ollut ihan oikea valinta.
Huomenna lähdemme ylittämään raja ja siirrytään Ruotsin puolelle.Keskiviikko iltana lähtee finnlines Kapelskäristä.Ajateltiin vähän katsella ruotsin kirppatarjontaa ja viettää siellä pari päivää.

Ei kommentteja:

Kevättä ja kesää odotellessa

Vaikka olen nauttinut kotona olemisesta tuon 8 viikon eurooppaturneen jälkeen, niin nyt alkaa tympimään. On ollut sukulaisia kylässä, ruokav...