Tietoja minusta

Oma kuva
naimisissa, eläkkeellä oleva nainen.elämästä nautiskelija ja nykyään aika hitaalla käyvä tyyppi.mikäs kiire se valmiissa maailmassa on?

9.03.2023


Onhan tää Norja vaan niin uskomattoman kaunis maa.Koko ajan vaan haukkoo henkeään kun tuolla ajelee pisin ja poikin.Tänä vuonna me vuokrattiin retkeilyauto  www.vuokraushetki.fi.Palvelu on ollut todellakin ensiluokkaista.Nyt vaan on käynyt joku virhe  siinä mikä oli mittarin lukema kun sen hain.En tarkastanut sitä kun allekirjoitin sopimuksen. Sen mukaan olisin ekana päivänä  ajanut 3300km. Ei onnistu edes tältä kiituripeikolta.Laitoin heille heti illalla siitä viestiä ja kuvat sopimuksesta ja mittarilukemasta.Varmaan alkuviikosta vastaavat sähköpostiin.
Reissuun lähdettiin torstai iltana Naantali-Kapellskär Finnlinesin kyydissä.Matka meni hyvin mutta heidän ruokatarjontaan jos vertaa Eckerölineen -Niitä on turha edes mainita samassa lauseessa.
Tihkusateessa ajettiin läpi Ruotsin ja sitten alkoikin aurinko paistamaan kun tultiin  rajalle.Lämpötila oli välillä jopa +22 astetta.
Koska ruotsin kruunun kurssi on alhainen, osti Heikki 2x geissiä olutta matkalle mukaan,jonka lisäksi meillä oli 3l tönikkä valkkaria laivalta ostettuna ,koska halvalla sai.
Tullimies pysäytti ja kyseli mitä meillä on.Tyyppi puhui pelkästään norskia-hiukan oli ongelmia puolin että toisin.Ilmeisesti se auttoi asiaa kun rehellisesti kerrottiin mitä meillä on matkassa ja näytettiin ne, mitään ei otettu pois,ei tullut maksettavaa ja käskivät seuraavan kerran ajaa punaista linjaa.
Alunperin suunnitelmissa oli ensiksi ajaa Bergeniin ja olla siellä pari päivää. Sunnuntaiksi on luvattu ihan hlvt kovia sateita sinne ,joten muutimme suunnitelmia.
Meidän motto onkin:suunnittelmat  on tehty siksi, että niitä voi muuttaa.
Lähdettiin ajelemaan Norjassa kohti  keski-Norjan muita paikkoja joihin olin suunnitellut haluavani.
Jäätiin yöksi puskaparkkiin kylään nimelgä Funnefoss
Mää olin ajurina ihan omasta tahdostani. Mutta olin kyllä ihan raato-akka kun kahden huonosti nukutun yön jälkeen ajoin 10,5h.Eipä kauaan eilen illalla kestänyt kun  olin 
untenmailla.

Aamulla ajoissa oltiin kuin "uudet ihmiset " ja baanalle.Aamiaiset syötiin huoltsikalle ja suuntana Dokka.Käytiin siellä kaupassa ja koska oli vasta klo noin 12.00 jatkettiin matkaan.Seuraavaksi etapiksi otettiin Flåm.Olin lukenut siitä paljon hehkutusta, jotka kylläkin piti paikkansa.Oikein siisti ja mukava camping place ja ihana paikka kaiken puolin. Matkalla pysähdyttiin välillä keittämään  kahvit ja ihasteltiin maisemia, jotka on aivan uskomattomia.Ajettiin noin 10 tunnelin läpi ja pisin oli 25km.Kun päästiin perille hetki hengähdittiin ja lähdettiin saunaanMentiin ns yleiseen joka oli hemmetin hauska kokemus.Eri kansallisuuksia (amerikkalaisia,venäläisiä + muita).Kaikki jutteli toistensa kanssa  ja aina kun joku uskalsi mennä uimaan ,muut saunan puolella taputtivat  ja hurrasivat.Oli kyllä niin piristävä kokemus.
Eipä jaksettu tehdä mitään ruokaan, joten voikkareilla mennään.
Suurin mysteerio on se, että ostin ns norjalaista lauantaimakkaraa  siivuina paketissa. Se on ihan sika hyvää paikallisen leivän  kanssa. Nyt se pirun paketti on hukassa!!!Ei löydy tästä autosta
Jumaleisson et mää repesin! Kun oltiin saunomassa/uimassa ja seistiin siinä ulkopuolella kuivaamassa itseämme,laiturilla kävelia pariskunta.Mies katsoi mua ja nosti peukkua.Sitten hän kysyi englanniksi:olitko uimassa?ja hyppäsitkö tuolta ylhäältä (niin olin just tehnyt ja hän ilmeisesti  oli sen nähnyt).Myönsin näin tapahtuneen.Sitten Hege kysyi: "Oliks se joku sun tuttu?"Mää nauroin ja sanoin:"miten helvetissä sää luulet ,et mulla on tuttuja jossain  Norjan vuonon perukailla?"Johon rakkaani vastasi:"ei sitä koskaan tiedä"
Meillä on niin helppoa matkustaa keskenämme.Selvä työn jako.Mää ajan ja Huckis on kartturina- välillä vähän liiankin tosissaan. Auki tabletti,känny ja auton navigaattori.Sitten mää otan esille mun paperisen kartan ja näytän mihin haluaisin seuraavaksi mennä.
Jos haluaisi kuvata kirkkoja+hautausmaita, me oltais päästy edistymään max 100km Norjan puolella. Täällä on ihan hemmetisti kirkkoja+hautausmaita,miljoona liikenneympyrää +tunnelit.Ja jos täällä  on merkki , että tulee tiessä kurvi-se ei ole mikään pienen pieni  loiva kaarre.Tänään esim kävi niin,etten mää huomannut varoitusta ,että tie  kurvaaa ja kapenee. Taas lenteli tavarat pisin autoa.Saas kattoo kui muijan käy kun päässee Peikonpolulle ajalemaan,kuuluu mun " must to do " listalle.

Ei kommentteja:

Maanantaina piti lähteä Pohjois-Norjaan

    mutta eipä lähdetäkkään-tosin rahat meni! Olimme varanneet ja maksaneet retkeilyauton. Runsas viikko sitten selvisi, että firma on haett...