Tietoja minusta

Oma kuva
naimisissa, eläkkeellä oleva nainen.elämästä nautiskelija ja nykyään aika hitaalla käyvä tyyppi.mikäs kiire se valmiissa maailmassa on?

11.10.2023

viikko on vierähtänyt

loma-asunnossa.Päivät menee suunnilleen samaan tahtiin kuin kotona.Samoja kotihommia saa täälläkin tehdä mutta enemmän tulee oltua ulkona ja varsinkin käveltyä 100% enemmän.

Hyvin ollaan viihdytty. Lähiseutu on tullut jo aika tutuksia mutta joka päivä löytää uusia paikkoja.Tänään oltiin kävelemässä ja oli taas vaikka mitä uutta matkan varrella. 

Kyllähän tämä auringonmäärä ja lämpö vaikuttaa niin paljon mielialaan. Ihana herätä aamulla ( nukun täällä tosi hyvin) istua partsilla ja katsella kun kalastuspaatit palaa rantaan lintulauma perässä.Vastaavasti illalla on ihana katsella auringon laskua. On se vaan niin kaunista

Eilen oli ihana tapaus josta kirjoitinkin facebookiin. Kopsaan tähän tekstini.

kyllä taas tuli pienestä asiasta hyvä mieli! Aamupäivällä, ennen kuin lähdimme kauppaan, tyhjensin kukkarosta kolikoita ( täällä kun käytetään 1 &2 sentin kolikoita) niitä sitten kertyy kukkaroon mutta ei tule käytettyä. Keräsin kaikki alta euron kolikot muovipussiin valmiiksi. Tässä keskustan alueella vaeltee ilm koditon mies repaleinen rinkka selässä ja kuppi kädessä pyytää rahaa. Törmään häneen miltein joka päivä. Niinhän hän taas käveli vastaan ja mulla oli valmiina pussissa kolikot ja annoin ne hänelle.Noin puolen tunnin päästä kun oltiin oltu kaupassa, Hege menii apteekki ja mää istui rollaattorissani ruokakassi vieressä apteekin ulkopuolella. Sieltä tämä miekkonen taas käveli. Voi sitä hampaatonta hymyä jonka hän mulle näytti ja sanoi:" Gracias Senóra."molemmilla hyvä mieli

Heikin veli on viettänyt ties kuinka monta vuotta talvet tässä lähiseudulla eräässä golf- resortissa .Huomenna ajamme häntä moikkaamaan ja jatkamme siitä sitten kolmistaan syömään niemen kärkeen paikkaan nimeltä Cabo de Palos.Kiva nähdä hänen veljeään, viimeeksi ollaan nähty hänet heidän setänsä hautajaisissa.

Tuon auringon voimaannuttavan vaikutuksen lisäksi iloa tuottaa käydä kaupassa!Onhan täällä kaikessa ihan eri hinnat kuin kotopuolessa.Ja hedelmien/vihannesten tuoreus on niin huippua! Tämän päivän kävelyn kuvasaldoa.

Aloin jo varaamaan meille hotellihuoneita joulukuussa kun lähdemme kohti kotia. Ja varsinkin laivapaikkoja kun silloin ollaan jo niin lähellä joulua , ettei voi jättää viime tinkaan ja luottaa , että johonkin mahtuu.Nyt on kaikki varattu ja hoidettu ja on ihan huippua , että menemme Strasbourgiin yhdeksi yöksi. Kouluaikainen paras kaverini on töissä Eurooppa neuvostossa ja me treffataan siellä.Strasbourgissa on ihan mieletön joulutori jota mennään ihastelemaan ja kiva mennä liikenteeseen ihmisen kanssa kun asuu siellä. Hän sai tänään aamulla varattua meille hotellihuoneen läheltä missä he asuvat.

Kotimatka on vähän iisimpi päivä/ajokilometrit.Suunnitelma on ajaa Torrevieja-Girona ja sieltä Cannesiin.Matka jatkuu Point-Saint Martinin kautta  Baseliin ja siitä sitten Strasbourgiin.Seuraavana aamuna Hannoverin kautta Rostockiin ja lautalla Trelleborgiin. Siitä posotetaan läpi Ruotsin ja Kapellskärista laivalla Naantaliin.Mutta tuohon reissuun on aikaa vielä viisi viikkoa!Mun suuri intohimo on etukäteen katsoa reittejä ja suunnitella matkaan/varata yöpymispaikat. Niin paljon munssa ei ole "eräjormaa", että lähtisimme vaan ajelemaan ja luottaisimme , et kyl sitä johonkin pääsee nukkumaan.

Hyvin suunniteltu on puoleksi tehty ja kieltämättä siinä säästyy myös jokunen roponen.Kävin äsken parvekkeella röökillä ja oli taas niin kaunista.


Ei kommentteja:

Vihdoin ja viimein jotain kirjoitettavaa

Tämän kesän saartistoretki suoritettu ! Vuosikaudet kierrettiin saaristoa purjeveneellä joten se on meille aika tuttua, mutta kun matkaa teh...