Tietoja minusta

Oma kuva
naimisissa, eläkkeellä oleva nainen.elämästä nautiskelija ja nykyään aika hitaalla käyvä tyyppi.mikäs kiire se valmiissa maailmassa on?

1.14.2024

Taas muistellaan (vol4) vaikka tätä muistelua kirjoittaessakin nousee tuskanhiki

Heinäkuussa 2021 saatiin lainaksi kaverin matkailu-auto ja lähdettiin Itä-Suomeen tutustumaan. Oli ollut kuukauden helleputki joten oli ihanaa kun lämpötila oli +16-18 astetta.

Ensimmäisen yön vietimme Jyväskylän Laajasalossa ja nukuttiin oikein hyvin.Aamiaisen jälkeen suuntana oli Kuopion tori.Vettä satoi melkein koko päivän mutta kun on kunnon vaatetus -ei haitannut ollenkaan.




 

                                                Pitihän Kuopion torilla muikkuja syödä

Seuraavana päivänä otettiin suunnaksi Koli.Välillä ajettiin hiekkatietä joka ei todellakaan ollut hyvässä kunnossa.Täynnä kuoppia ja nimismiehenkiharoita. Mutta ne kuopat kannatti mennä koska Koli oli niin kaunis paikka. Me mentiin maisemahissillä ylös ja alas Ukko-Koli.




 


 

Koli camping oli täynnä joten jäimme yöksi Koli caravaniin, ei ollut mitenkään huippumesta.

Sitten alkoikin paskamainen osuus ! Heikki bongas hyvän ruokalistan Olavin linnassa joten auton nokka kohti Savonlinnaan.Siellä oli moni muukin ja parkkiksen löytäminen oli vaikeaa. Kadut olivat kapeita ja hankala ajaa matkailu-autolla. Bongasin yhden parkkiksen jossa näytti olevan tilaa ja tiukka käännös oikeaan. Käännös olikin niin raju ,että automme peräpää otti kiinni parkissa olevaan auton kylkeen.Se tunne kun tajuat että nyt meni tämä juttu päin persettä.Edessä meni henkilöauto joka veti matkailuvaunua perässään. Hänelle kävi samalla lailla.Hän rusensi toista autoa.Sitten kaiken tämän häslingin keskellä hypähteli mies joka tutki vahinkoja ja mielestäni hän kirjoitti ylös autojen tietoja.

Lappu laitettiin sen auton tuulilasiin jonka "romutin"  jossa oli puhelinnumeromme ja pyydettiin hänen ottamaan yhteyttä. Myöhemmin päivällä hän soittikin ja oli ihan lunkina ja lähinnä kiitollinen kun olimme jättäneet lapun! Mun mies ei pahaa sanaa mulle sanonut asian tiimoilta ja auton omistajakin otti tosi rennosti asian.Mää olin ihan romuna kun ketutuskäyrä oli niin korkealla. No, rahalla noista selviää mutta tulihan reissulle sitten vähän enemmän hintaa.

Ei sitten menty Olavin linnaan vaan hemmetin äkkiä pois niiltä pikkukaduilta.Suncamping Vuohimäki mainosti, että raflasta saa ruokaa. No eipäs saanutkaan. Mepä keksittiin sitten tilata sinne pizzat ja ne maistuikin hemmetin hyvältä.Päivä oli ollut aika rasittava ja täynnä tapahtumia.

Imatra oli seuraava matkakohde ja "puskaparkki" löytyikin ihan Imatran kosken ja Valtionhotellin läheltä.











Ongelmat jatkuivat .Harmaavesitankista valui vettä sisälle ja kaikki matot märkinä.Tätä reissua ei hyvät henget suojelleet.

Yksi asia joka oli "to do-listalla" oli mennä syömään särää Lemille.Sinne siis matkamme meni seuraavana päivänä. Oli hyvää ja sai syödä niin paljon kun jaksoi.

 

                                            

                                     

Nyt olikin aika seuraavan paskamaisuuden.Lappeenrannassa päätettiin käydä alkossa.Kadun vieressä oli loistava parkkipaikka tyhjänä ja parkkeerasin siihen. Odotin sen aikaa autossa kun Heikki kipaisi alkossa.Sillä välillä oli naishenkilö tullut taakse parkkiin. Mulla ei ollut peruutuskamera päällä ja peileistä en autoa nähnyt. Ja niinhän siinä kävi , että peruutin hänen autoaan päin.Nainen oli tosi vihainen ja sätti oikein kunnolla. Tässä oli suuri ero miehellä ja naisella! Miehen autoa jota rusikoin kunnolla otti asian ihan lunkisti mutta nainen jonka auto ei kovinkaan paljon kärsinyt oli ihan raivona.Olipa kiva taas soittaa auton omistajalle , että teeppäs uusi vakuutuspaperi.

Suuntasimme Tertin kartanoon ja sitten suunniteltiin seuraava leiripaikkaa.Visulahti oli ihan lähellä joten mentiin sitä katsomaan. Päätettiin, että jos se on täynnä lapsiperheitä- mennään muualle.Paikka ammotti tyhjyyttä.


 


Koska oltiin kerta Visulahdessa pitihän sitä käydä vahakabinetissä.Onneksi nukeilla oli nimilaput, jotkut olisi jäänyt mieleen kummittelemaan täysin tuntemattomana.






Mäntässä mentiin Serlachius taidehuoneelle. Siellä oli todella mielenkiintoinen näyttely.Simon Pattersson 




Sitten olikin aika lähteä kohti kotia. Mentiin Valkeakosken kautta ja tietenkin Mokkapirttiin kaffelle! Yöksi mentiin entisen työkaverin pitämään paikkaan https://apianlahti.fi/

Todella kiva paikka,siistit mökit ja heillä on jos jonkinlaista  tapahtumaa pitkin kesää.Ja voi luoja kuinka hyvät grilliruoat!!!!! Suuri suositus!

Kyllä hävetti palauttaa romutettu asunto-auto omistajalle! Silloin päätettiin , ettei enää lainata keneltäkään tuttavalta autoa vaan vuokrafirmalta! Onneksi meidän ystävyys ei kuitenkaan romuttunut auton myötä!



Ei kommentteja:

Parin päivän irtiotto

Helsingissä/Stadissa/Hesassa/isolla kirkolla,rakkaalla lapsella on monta nimeä. Maanantai aamulla lähdettiin liikenteeseen "kukon laulu...