Tietoja minusta

Oma kuva
naimisissa, eläkkeellä oleva nainen.elämästä nautiskelija ja nykyään aika hitaalla käyvä tyyppi.mikäs kiire se valmiissa maailmassa on?

1.20.2024

Amsterdam (muistelu vol5)

Amsterdam on yksi mun suosikki kaupunki.Olen käynyt siellä useamman kerran mieheni kanssa ja kerran ystävättäreni kanssa.

Ystävättäreni kanssa vuokrasimme huoneen hienosta vanhasta talosta. Talon omisti graafikko Marcel Van Woerkom  www.marcelamsterdam.nl.Aivan ihana sympaattinen vanhempi mies. Hän oli suuri suomi-fani joten hänen kotoaan löytyi paljon suomalaista lasia ja huonekaluja.Talossa on myös Damin vanhin elokuvateatteri.Hän piti meitä "suomi tyttöjä" kuin kukkaa kämmenellä.


Tämä on puolestaan hotelli Bulldog jossa vietimme mieheni kanssa yhden uuden vuoden-siitä kerron vähän myöhemmin.
Ympäri vuoden auki oleva joulukauppa
Kukkatori


Amsterdam on kaunis kaupunki ja siellä on rento meininki.Olimme eräänä sunnuntai aamuna aikaisin kaupungilla ( ennen yhdeksää)  ja tulimme yhdelle aukiolle. Meitä lähestyi mies , joka oli olemukseltaan "laitapuolen kulkija".Hän ystävällisesti kertoi aukion reunoilla olevien rakennuksien historiaa ja kun hän oli aikansa puhunut hän pyysi kohteliaasti olisiko meillä antaa hänelle euro. Kyllä siitä yksityisestä kulttuuripläjäyksestä maksoi.

Polkupyöriä on kaupungissa varmaan enemmän kuin ihmisiä , niitä riittää ja piisaa.Sujuvasti ihmiset ajavat siellä autojen ja ratikoiden seassa.


 





Talojen ulkoseinässä on eräänlainen lippa jossa on koukku. Se on sen takia  kun talojen porraskäytävät ovat niin kapeat , niin huonekalut ja raskaat tavarat nostetaan ulkokautta ikkunasta sisään.




Mutta kaikki ei asu taloissa vaan asuntoja on kanavien varrella. Olen katsonut , että niitä on myös vuokrattavana.







Yksi kiva vaihtoehto on mennä kanavaristeilylle.Paatista näkee kaupunkia eri perspektiivistä.



 








Oltiin todellakin yksi uusi vuosi Amsterdamissa. Huh huh mikä meno ja meininki. Rakettien ja kaikkien mahdollisten paukkujen ampuminen alkoi jo kolme päivää aikaisemminJa se jatkui monta päivää. Kun vuosi vaihtui oli sellainen hulabaloo että esim hotellimme oli yhden kanavan rannalla, vastarannalle ei nähnyt kun oli niin hirveä savu.Siellä papattimatto oli metrin leveä ja kaksi metriä pitkä. Sellaisen kun joku sytytti oli aivan uskomaton  savu seuraavat 10 minuuttia ja se ääni oli ihan kamala.Olimme varmaan uuden vuoden jälkeen kaksi tai kolme päivää kaupungissa ja siihen mennessä siellä ei oltu mitään siivottu. 

Damissa on ihania kirppareita ja sisutusliikkeitä.On tullut useampi Nipper-koira patsas sieltä kirpparilta ostettua ja kotiin raahattua.

                        Tässä kuvassa hoitokoiramme Dara ja pari Nipper-patsasta.

Mutta olkoon mikä paikka vaan, aina löytyy myös alueita jotka ei ole miellyttäviä katsoa.







Hauskoihin ihmisiin siellä voi törmätä missä vaan.Ei niin väliä mitä päällensä laittaa.

                                Kahdessa kuvassa mieheni oli shakkinappulana!



Tänä on suosikkikuvani Amsterdamista.Teetin siitä joskus pienen canvastaulun.

Amsterdam on loistava kaupunkikohde. Mutta kannattaa kävellä kartta mukana. Koska kaupungin kadut  ei ole asemakaavassa vaan menevät kanavien mukaan, on vaikeaa välillä hahmottaa missä on.

                                




Ei kommentteja:

Parin päivän irtiotto

Helsingissä/Stadissa/Hesassa/isolla kirkolla,rakkaalla lapsella on monta nimeä. Maanantai aamulla lähdettiin liikenteeseen "kukon laulu...