Tietoja minusta

Oma kuva
naimisissa, eläkkeellä oleva nainen.elämästä nautiskelija ja nykyään aika hitaalla käyvä tyyppi.mikäs kiire se valmiissa maailmassa on?

1.03.2024

Aika muistella tehtyjä reissuja vol 2 kera monen kuvan

Olimme 2012 viiden pariskunnan voimin viikon purjehtimassa Kroatiassa.Koska meitä oli 10 henkeä+kippari, piti vuokrata kunnon kokoinen katamaraani.Ja koska oli kunnon kokoinen paatti ,otettiin mukaan myös paikallinen kippari.Matkamme oli jo huhtikuussa eli out off season auttoi monessa asiassa paikallinen ihminen matkassa mukana.


                                                            kipparimme

Yritin löytää vanhoista sähköposteista firman nimeä, jonka kautta vuokrasimme veneen mutta                     kun on mennyt reissusta toistakymmentä vuotta, ei ollut enää yhteystietoja.


 Tällainen paperi löytyi jossain vaiheessa kajuutasta. Kipparimme oli tehnyt itselleen kartan missä kukin nukkuu.Kaikki kaksoiskonsonantit on korvattu yhdellä ja Jorge=Jyrki

Jälkeen päin kun ajattelee- olihan se aikamoinen riski lähteä purjehtimaan noin isolla porukalla.Porukkaa kun mahtui "aika suuriakin persoonia"Mutta meillä meni oikein mukavasti koko viikko,syötiin hyvin (yllätysyllätys-kaikki oikein herkkusuita)ja nautittiin hyvistä keleistä.Tässä viimeistään tuli kipparin tärkeys esiin. Harva paikka oli vielä auki huhtikuussa, mutta kun kippari soitti jonnekin etukäteen he avasivat ravintolan meitä varten!



Meidän purjehdusreitti alkoi Splitistä jonne se myös päättyi.Välissä sitten rantauduttiin Vis-Lastovo-Korcula-Hvar-Brac.Mulle oli henkilökohtaisesti ihana päästä Splittiin koska olin siellä 1989 kaksi viikkoa telakalla töissä hakemassa Viking Linen m/s Isabellaa.

Kun reissuun lähdettiin, ei ilma ollut paras mahdollinen ,mutta viikon aikana se muuttui aina vaan paremmaksi ja päästään ottamaan jopa aurinkoa.



Merivesi oli vielä tosi viileää, mutta kun sinne vaan meni uimaan oli meressä hetken,niin kroppa tottui siihen.

Maisemat on Kroatiassa todella hienot ja mereltä katsottuna ne on ihan eri näköisiä kun jos siellä ajelisi autolla.







Jos viime aikoina olen huristellut autoilla Norjassa ja Euroopassa , olen myös ollut ruorissa .



Lämmöllä muistelen tätä viikkoa ystävien kanssa Yksi heistä on jo poistunut  keskuudestamme ja itse kullakin on jos jonkin näköistä kremppaa.



 

1 kommentti:

Oukkidoukki kirjoitti...

Ai että, niin ihania muistoja omasta Kroatian reissusta heräsi tätä lukiessa. Odotan malttamattomana, koska päästään sinne taas lasten kanssa!

Parin päivän irtiotto

Helsingissä/Stadissa/Hesassa/isolla kirkolla,rakkaalla lapsella on monta nimeä. Maanantai aamulla lähdettiin liikenteeseen "kukon laulu...