Tietoja minusta

Oma kuva
naimisissa, eläkkeellä oleva nainen.elämästä nautiskelija ja nykyään aika hitaalla käyvä tyyppi.mikäs kiire se valmiissa maailmassa on?

9.27.2024

Eilen tultiin kotiin

ja onhan täällä kiva olla! 

Kotimatka meni oikein hyvin tosin jossain kohtaa tuli vettä sellaisella voimalla että oli pakko höllätä kaasupoljinta.

Kun lähdettiin camping-alueelta mentiin aamukahville Hartolan kuninkaanporttiin.



                    Pitäisköhän oikein selvittää miksi sillä paikalla on tuollainen nimi?!

Seuraava kahvipaikka oli Hollolassa jossa oli tosi siisti vessa, harvoin törmää noin luxukseen


Sitten alkaa aina se ikävin duuni. Purkaa kaikki omat kamat pois autosta, roudata ne kotiin ja siellä laittaa vastaavasti paikoilleen ja pesukone rallattelemaan.Eilen tyhjennettiin ja nyt mieheni lähti imurin kanssa autoon ja sitten menen minä pyyhkimään kaikki paikat.Onneksi kotimatkalla käytiin hoitamassa kauppa-asiat koska koronatesti näytti, että sehän meitä riivaa.

Ihmekös on ollut niin vetämätön.Mulla on ollut nyt viikon tää tauti ja rajumpana kuin miehelläni.

Nyt on hetkeksi aikaa reissut tehty. Mua ei saisi kilon kappaleinakaan lähtemään mihinkään reissuun! Nyt sain kunnon kameran kuvat siirrettyä tietsikkaan ja laitankin tänne vähän kuvia.






Disco ei ollut auki kun olimme tuolla mutta kahdestaan mahtuu joraamaan autossakin.

 







                        Tietöitä oli niin Norjassa,Ruotsissa kuin Suomenkin puolella.

Tämä oli aika hauska näky. Vaaleanpunainen puukirkko ! enpä ollut ennen nähnyt.



                        Pysähdyimme myös Arctic circlessä ( niin kuin moni muukin)



                 tällaiseen näkyyn ollaan useasti törmätty ,ihmiset liimaavat tarroja


Auringon laskut olivat hienoja ja öinen tähtitaivas. Yhtään revontulia emme nähneet!

Kävimme tsekkaamassa yhtä camping-aluetta. Näytti olevan vanhemman väen suosikki paikka. Jos ei kävellyt kepin kanssa niin sitten rollaattorin kanssa. Kun tulimme sieltä pois avautui tällainen näky joka oli kyllä henkeäsalpaava.


Olihan tuolla reissulla paljon mukaviakin asioita mutta ei se kyllä top 10 reissuihin pääse.






Syksy tulee kovaa vauhtia pohjolaan mutta onhan se kiva kun on neljä niin erilaista vuodenaikaa.




9.25.2024

Paska reissu mutta tulipa tehtyä

Vimppa yö tässä traktorissa ja huomenna kohti kotia.En ole koskaan odottanut näin paljon kotiin pääsyä reissulta.

Tää koko reissu oli jo tuhoon tuomittu kaikkien vaikeuksien takia mutta jotenkin jaksoi vaan odottaa ,että hyvähän reissu tästä tulee.Ilmat on ollut meitä vastaan (Norjassa).Ruotsin ja Suomen puolella ilmat ollut loistavat mutta siihen se jääkin.

Oppia ikä kaikki sanotaan,ainakin oppia on tullut ja paljon!

Pitää olla tarkkana mistä retkeilyauton vuokraa. Ja varsinkin millaisen auton.Tämä yksilö lahoaa käsiin.

Syyskuussa ei kannata kotimaassa reissata vaikka ilmat ovat kesäiset.Tuntuu ,että kaikki paikat on kiinni.

Kysyin alkuillasta mieheltä :"onko sulla jotain hyviä muistoja tästä reissusta?" Kun hän oli 5 sekkaa ihan hiljaa tiesin ettei hänelläkään ole hyviä muistoja.

Tänään tultiin Hartolaan Koskenniemi campingiin.Siisti paikka.

Täällä oli oikein mukava käydä suihkussa.Mutta onhan täälläkin tarjonta (esim ravintola)
pienimuotoista.Esim ei ruokaa tarjolla.Mää ymmärrän sen oikein hyvin koska ei ole takeita tuleeko ketään alueelle ja haluaako he käyttää ravintolan palveluita.

Seuraavan kerran kun Naantalilaisten fb sivuilla joku valittaa ettei  rannassa ole paikat auki , että saisi kahvia, mulla on jo vastaus valmiina ja se ei ole välttämättä ystävällinen kommentti.Torin laidalla on kaksi kahvilaa josta saa sen kahvin.

Käytiin Joensuussa "kauppahallissa" jossa ei ollut kuin ruoka- ja kahvipaikkoja.

Joensuu  camping alueella oli mies joka asui autossaan.Juttelin hänen kanssaan ja ymmärsin hänen jutuistaan, että oli ollut kesän jossain metsässä ja nyt siirtänyt autonsa talveksi camping alueelle.Oli kyllä aika viritys tuo hänen leirinsä.

Huomenna kun pääsee kotiin,lopetan tämän negatiivisen rutinan.

9.24.2024

Joensuu,tämäkin paikka on talviunilla

Olihan se aika ankea paikka olla ABC:n takapihalla.Mopopojat pyöri parkkiksella,joko oli pöllinyt mun tuhkiksen (pantiton oluttölkki), ja rekat lähti aamuyöstä liikenteeseen.

Ilmeisesti alkaa olla reissu väsymystä,viidettä päivää flunssassa ja satoja kilometrejä auton ajoa.Sitten kun on nenä tukossa en ole käyttänyt cpap-laitetta.Ajoin hetken mutta sitten tajusin ,että olen kaikille vaaraksi.Silmät alkoi mennä kiinni ja huomio herpaantua.Ei muuta kun kuski vaihtoon.Kun istuin pelkääjän paikalle samantien olin unten mailla.
Joensuussa majoitumme  Holiday Linnunlahteen.Kiva camping ihan keskustassa,tosin kun kävin katsomassa WC/suihkutiloja siirsin suihkun huomiseen.Lattia oli sen näköinen,että olisi voinut saada jalkasienen.Voi olla , että olen tosi niuhottaja mutta en nyt kuitenkaan kokenut tarpeelliseksi mennä sinne.

Oltiin  suht ajoissa perillä ja aloin katselemaan jotain missä voitaisiin käydä,meillä kun on noit museokortitkin.
Eniten olisin halunnut käydä Botaniassa ihastelemassa kasveja ja perhosia.Se on auki vaan lauantai ja sunnuntaina.
Seuraavana listalla Museo Hilma,avataan 2025
Taidemuseo Onni,avataan yleisölle 2026

Se mihin huomenna, on vielä hakusessa.Kotia kohti lähdetään,alkaa tämä reissu puuduttamaan.

9.23.2024

Pari kollaasia jotka ovat kaukana toisistaan

Aamu oli sumuinen kun herättiin mutta äkkiä sumu hävisi kun aurinko alkoi paistamaan.Lämpötila oli max 6 astetta ja iltapäivällä alkoi satamaan.
Kyllä se käy ihan työstä kun yrittää löytää avoinna olevia camping alueita.En ymmärrä sitäkään miksei firmat ilmoita  kotisivuillaan selvästi miten ovat auki.

Tänään tuli taas vastaan ko tapaus.Nurmikenttä ammotti tyhjyyttä, lnfon seinässä oli pitkä lista taksien numeroita ja löytyi sieltä sitten päivystäjän numero.Emme soittaneet vaan jatkoimme matkaa.Jonka lisäksi sinne ei saanut viedä kotieläimiä.Tuo on sellainen asia joka saa munt takajaloille vaikkei eläintä ei matkassa olekkaan.

Kuitenkin ne auki olevat paikat joissa olemme yöpyneet Suomen puolella on asiakkaita ollut niin kotimaasta kuin muualta Euroopasta.Kun katsoimme toista paikkaa siinä  luki ettei auki-oloajoista ole tietoa.Päädyimme Kajaanin ABC:n matka parkkiin.Käytiin oikein "ulkona syömässä" ja aamulla on lyhyt matka aamiaiselle.

Matkan varrella oli tämä kollaasi.Ei tehnyt munhun mitenkään suurta tunnemyrskyä.Lähinnä se huvitti.





Siitä sitten koukkasimme Raatteentielle.Mieheni matkalla sivisti mua Suomussalmen  osuutta sodassa.Tämä paikka teki suuren vaikutuksen












Poroja sai taas matkalla väistellä.Se on niin hämäävää kun vaikka 3 ovat tien toisella puolella ja sitten huomaa että toiselta puolelta on tulossa lisää porukkaa.Onneksi täällä ihmiset vilkuttaa valoja jos ovat juuri ohittaneet paikan jossa nuo sarvipäät lymyilee niin osaa varautua.
Huomenna olisi tarkoitus ajella Joensuuhun ja katsoa löytyisikö avoinna oleva camping.Huomiseksi on luvatta kaunista ja lämmintä päivää.Ja vähitellen aletaan suuntaamaan rauhaisasti kotia kohti.
Neljättä päivää on matkakaverina ollut naisflunssa ja eilen sen sulhanen miesflunssa majoittui myös tänne.Hyvin me tänne kaikki mahdutaan.

Eilen tultiin kotiin

ja onhan täällä kiva olla!  Kotimatka meni oikein hyvin tosin jossain kohtaa tuli vettä sellaisella voimalla että oli pakko höllätä kaasupol...