Tietoja minusta

Oma kuva
naimisissa, eläkkeellä oleva nainen.elämästä nautiskelija ja nykyään aika hitaalla käyvä tyyppi.mikäs kiire se valmiissa maailmassa on?

10.21.2023

no niinhän siinä kävi

ettei päästä tänään lähtemään reissuun. Mieheni kunto on vielä sen vertaa huono, ettei pysty istumaan autossa tunti tolkulla.

Jospa sitten ensi viikolla joku päivä!Tämä muutos on tehnyt sen, että reitti on mennyt uusiksi, hotellit peruttu ja olekelu euroopan eri maissa lyhenee jokusen päivän. Niin ja päivittäiset ajomatkat pitenee mutta uudella reittivalinnalla myös matka lyhenee.

Alunperin piti mennä Finnlinesin kyydissä Naantalista Kapellskäriin. Finnlinesillä on uuden laivan myötä hinnat nousseet aika tavalla. Joten menemme Viking linellä Turusta Tukholmaan.

Kapellskäristä oli tarkoitus mennä Tanskan Mariboon ( kilometrejä olisi tullut 877km) ja siitä lautalla yli Saksan puolelle. Nyt mennäänkin Tukholmasta Malmöseen (ajokilometrejä 613km) ja siitä laivalla Travemundeen. 

Lautta Rodby-Puttgarden maksoi 103.50 € ja nyt kun menemme laivalla Malmö-Travemunde maksaa se alta 50€. 

Ollaan illalla Travemundessä joten jäädään sinne sitten yöksi johonkin lähellä tietä olevaan hotelliin.Tilaa näyttää olevan ja ihan edullisiakin yöpymispaikkoja.

Aamulla lähdetään sitten posottamaan kohti Ranskaa. Etukäteen olin varannut Hollannista yhden yön hotskusta mutta se jää nyt pois reitin varrelta.Kilometrejä olisi tullut Maribo-Waalwijk 664km niin nyt kun mennään suoraan Ranskaan (ilmeisesti Lille- nimiseen paikkaan) kilometrejä kertyy 765km.Tai toisena vaihtoehtona on esim Metz niminen kaupunki ja kilometrejä kertyy 761km. Se olisi suorin tie läpi Saksan jossa saa painaa kaasupoljinta ihan reippaasti!!

Paikat jossa haluan käydä Ranskassa on Etretat ja Mont-Saint-Michel.

Luulen nyt ainakin niin, että mennään Lille-nimiseen paikkaan ja sieltä seuraavana päivänä nuo paikat katsomassa ja yöksi Portonsoniin, silloin onkin vähän vähemmän ajamista -560km.

Portosonista sitten lähdetäänkin kohti Espanjaa- kuinka pitkälle mennään- sen näkee sitten.

Mutta nämä on taas vaan suunnitelmia ja ne on tehty siksi, että niitä voi muuttaa.

Kunhan tuo rakas mieheni tuli siihen kuntoon, että jaksaa matkustaa ja toimia kartanlukijana.Minä kyllä ajan koko matkan.

Nyt kun olin jo niin valmistunut tänä iltana lähtöön olen kuluttanut aikaani siivoomalla. Tein oikein to do-listan ja siitäkin on melkein kaikki ruksattu tehdyksi.Ainoastaan lakanat ja pyyhkeet pesemättä. Tein jo kunnon "suursiivon" kotona mutta kyllä imuria joutuu vielä ulkoiluttamaan ennen lähtöä. 

Kymmenen jälkeen illalla soi puhelin. Soittivat Finnlinesin incheckauksesta olemmeko tulossa.

Aika hyvää palvelua tai sitten checkinporukalla oli kiire kotiin:)

Ei kommentteja:

Kevättä ja kesää odotellessa

Vaikka olen nauttinut kotona olemisesta tuon 8 viikon eurooppaturneen jälkeen, niin nyt alkaa tympimään. On ollut sukulaisia kylässä, ruokav...