Tietoja minusta

Oma kuva
naimisissa, eläkkeellä oleva nainen.elämästä nautiskelija ja nykyään aika hitaalla käyvä tyyppi.mikäs kiire se valmiissa maailmassa on?

4.27.2023

Välillä vähän kulttuuriakin

Tiistaina oltiin Heikin kanssa Turun taidemuseossa ihailemassa japanilaisen Shodi Uedan valokuvanäyttelyä.


Oli  ( tai on siis vieläkin) aivan ihana näyttely. Taas huomasi miten mustavalkoiset valokuvat ovat hienoja. Vaikka pidän esim tuosta fillarikuvasta kun on tämän blogin aloituskuvana, mustavalkoisuudessa on jotain mystistä. 

Valokuvissa oli niin hienosti käytetty valoja ja varjoja!
Nyt on taas intoa kaivaa kamera pois laukustaan ja alkaa ottamaan kuvia oikein urakalla. Eiköhän jokunen tule otettua Roomassa.Mitään vanhoja kivikasoja en kuvaile, niitä kuvia löytyy netistä ihan tarpeeksi.Jos löytäisin salassa olevan ja munssa piileskelevän valokuvaajan, joka näkisi linssin läpi asioita jotka olisi ainakin omasta mielestäni mielenkiintoisia.

Keskiviikkona olin naapuri Ursulan kanssa Åbossa. Käytiin syömässä Deliberissä risotot. Siellä on niin hyvä ruokaa, en ole kertaakaan vielä pettynyt.https://deliberi.fi/ravintolat/deliberi-hansakortteli/. Kun ruumis oli ravittu lähdettiin Rica baariin. Eihän tuolla Turun yöelämässä tule enää liikuttua, joten olen hyvin jäävi arvostelemaan kapakoita mutta Rica baarissa on sitä jotain. Olen siellä käynyt kai neljä kertaa ja mielestäni se on loistava paikka https://www.ricabar.fi/.Baarilla on neljävuotis synttärit tulevana lauantaina-onnea!


Siellä nautin aina tuon käpyGT:n. Onhan kaveri Luca kerännyt noit männynkävyt!

Keskiviikkona siellä musisoi Anna Hanski  http://www.annahanski.fi/ tyttärensä Alina Jefremoffin kanssa. Oli loistavaa musisointia-oikeaa iloittelua pienellä jazzilla höystettynä.

En muista koska viimeeksi olisi mennyt kylmät väreet kun joku laulaa.Nyt kävi niin kun Alina lauloi.Voi luoja mikä ääni hänellä on!

Oma henkilökohtainen mielipiteeni on , että laulajalla pitää olla ääni jonka tunnistaa kolmen tahdin jälkeen kenelle ääni kuuluu.Maassamme on paljon hyviä, jopa loistavia laulajia, mutta kun äänessä ei ole mitään "omaa".Mihin on esim hävinnyt suurin osa idols ym laulukilpailujen voittajat? Mielestäni sieltä ei ole vuosiin enää löytynyt artistia jonka äänessä olisi jotain uniikkia.

Annan äänen tunnistaa aina.Ihan sama laulaako tai puhuuko hän.Ja nyt kyllä tunnistan Alinan äänen jos jossain sen kuulen.On niin hieno soundi tytöllä!

FB:stä voi olla montaa mieltä mutta on siinä paljon hyviäkin puolia.Saimme  suht helposti sovittua naisten tapaamisen. Nyt ei tosin meettinkiin osallistu kuin emäntä ja meitä muita 3 kpl.Jos ne kaikki asiat kun tapaamista koskee, olisi joutunut soittamaan puhelimella jokaiselle erikseen , olis ollut kova homma.Kesäkuun eka päivä lähdemme Lappeenrantaan pariksi päiväksi! Luvassa on hyvää seuraa, paljon ruokaa ja juomaa, saunomista,paljussa istumista,uimista Ottojärvessä  ja tietenkin höpöttämistä.

Nyt kun me tehtiin päätös että lähdetäänkin omalla autolla Espanjaan ,alettiin pohtimaan sitä , että mihin siellä saa auton parkkiin turvallisesti kuudeksi viikoksi.Taas tuli apua FB:n kautta. Kuulun ryhmään Torreviejan suomalaiset. Laitoin sinne ylipäätänsä kyselyn auton saamista parkkiin Torreviejassa, turvallisuudesta jne mutta kysyin samalla olisiko jollain vuokrata suht läheltä asuntoamme autolle hallipaikkaa.Heti alkoi tulla kommentteja , että sillä seudulla missä asumme , yleensä löytyy kadunvieruspaikka ja on turvallista seutua. Vajaan vuorokauden päästä eräs mies tarjosi omaa autopaikkaansa joka on lähellä meidän asuntoa. Siellä saamme pientä korvausta vastaan pitää autoamme.Emme kuitenkaan tarvitse siellä autoa päivittäin-tuskin edes viikottain, on helpottavaa tietää että se on varmassa tallessa lukitussa parkkihallissa.

Tuleva viikonloppuna on vappu. Kylmää ilmaa ennustavat joten ei istuta pihalla grillaamassa.Mulla on ajatukset jo tulevassa matkassa joten en "satsaa" mitenkään tuohon valpuriin Siinä se menee samalla tyylillä kuin muutkin viikonloput.

Kesäklänningit hain tänään jo kellarista.Pitää olla vilposta vaatetta kun näyttää lämmintä olevan saapasmaassa. Ei kommentteja:

Kevättä ja kesää odotellessa

Vaikka olen nauttinut kotona olemisesta tuon 8 viikon eurooppaturneen jälkeen, niin nyt alkaa tympimään. On ollut sukulaisia kylässä, ruokav...