Tietoja minusta

Oma kuva
naimisissa, eläkkeellä oleva nainen.elämästä nautiskelija ja nykyään aika hitaalla käyvä tyyppi.mikäs kiire se valmiissa maailmassa on?

4.14.2024

Parin päivän irtiotto

Helsingissä/Stadissa/Hesassa/isolla kirkolla,rakkaalla lapsella on monta nimeä.

Maanantai aamulla lähdettiin liikenteeseen "kukon laulun aikaan". Koska kerran ajetaan Hesaan, mentiin sitten samalla tekemään 6h risteily Eckerö linellä ja ostamassa vappujuomia. Reissu meni oikein mukavasti mutta sitten kun mentiin autokannelle pakkaamaan ostamiamme tuotteita autoon ja käveltiin jo pois, niin mää kompastuin autokannella sellaiseen metallipylpyrään ja taas oli akka nokillaan.Ilmeisesti kaadun aina oikealle, joten loukkasin samat kohdat kuin pari kuukautta sitten kun liukastuin.Nyt vaan oikean käden pari sormea mustuivat, käsi vähän turposi ja on vieläkin pirun kipeä.

Seuraava rasti olikin löytää ensiksi parkkihalli ja sitten asunto.Mieheni kuuluu erääseen yhdistykseen joka omistaa kivan pikku kaksion Kampissa. Autohallipaikka tosin oli parin korttelin päässä.Jossain vaiheessa meinasi usko loppua kun ohjeet jotka olimme saaneet, eivät olleet parhaat mahdolliset.

Asunto osottautui loistavaksi pikku kaksioksi jonne pääsi hissillä suoraan Kampin ostoskeskuksesta .Eipä voisi paremmassa paikassa olla yöpymispaikka!

Hetken puuskutettiin ja kerättiin voimia . Oltiin varattu pöytä ravintola Elitestä johon matkattiin raitsikalla/ratikalla/sporalla/raitiovaunulla.Kyllä tunsi itsensä niin maalaiseksi kun esim ostettiin lippuja raitsikkaan ja sitten itse raitsikassa-missä se pitää leimata???

Me molemmat rakastetaan tuollaisia vanhan-ajan kunnollisia ravintoloja! Niitä ei tällä suunnalla suomea ole ! Ja se palvelu on niin loistavaa,sisustuksessa vanhan-ajan havinaa ja ruoka taivaallista!

Itse söin paistettu maksaa joka oli niiiiiin hyvää.Mieheni maistoi sitä ja hänen mielestään olisi saanut olla vähän enemmän paistettua, no sehän olikin mun annos!

Tällaiselle tupakoitsijalle tuo oli ravintola oli "pala taivasta". Siellä oli erikseen tupakkahuone nahkasohvan + nahka nojatuolein sisustettuna. Isot ikkunat kadulle ja ikkunalaudoilla oli ihania kaktuksia. Ei mikään pimeä koppi jossain nurkassa! Kun oltiin syöty oli suuntana "kotiin " ja nukkumaan.

Vetelin siinä sitten 12h unta kuuppaan. Aamulla oli ihan eri olotila kun illalla oli ollut.

Oli meidän hopeahääpäivä! 25-v ollaan vierivieressä talusteltu ja totesimme:" meillä on kyllä hemmetin mukava elämä!"Sain häneltä lahjaksi hopeisen kaulakorun jossa on delfiini. Mun yks suuri haave olisi päästä uimaan delfiinien kanssa!

Aamiaisen jälkeen lähdettiin liikenteeseen. Ensimmäinen etappi oli Kiasma. "Korkattiin" ostamamme museokortit ja kierreltiin siellä aikamme.

Tuli vaan tosi kuuma ja lopuksi jo sellainen olo, nyt ulos ja äkkiä ja HAPPEA!!!!

Seuraava kohde oli Helsingin taidemuseo joka sijaitsi asuntoamme vastapäätä. Mielenkiintoinen paikka käydä katsomassa. Kiasma oli enemmän mun mieleen ja taas HAM oli mieheni mieleen.

Hetkeksi kämpille, päiväkahvit ja rentoutumista.

Illaksi oltiin varattu pöytä ravintola Kosmoksesta.Siinä toinen ravintola joka on meidän mieleen! Tiistai-ilta klo 18.00 ja paikka oli ihan täynnä. Hyvä että ihmiset käyvät ravintoloissa syömässä!


Mieheni söi karitsan munuaisia ja koska en itse ollut kovinkaan nälkäinen otin etanapannun. Molemmat annokset oli huippuhyviä.

ja jälkkäriksi jäätelöä

Sitten olikin aika kävellä kohti asuntoa,käytiin alakerran kaupasta ostamassa aamuksi syötävää ja hetken kun katsottiin telkkaria ,alkoi sänky taas vetämään puoleensa.

Aamulla kamat kasaan, kämpän siivous ja kohti parkkihallia.Nyt liikkuminen sujui jo paljon sutjakkaammin niin Kampissa kuin lähimaastossakin.Seuraavalla kerralla kaikki sujuukin kuin rasvattu. Autokin löytyi pienen hakemisen jälkeen.Oli hyvä keli ajella kohti kotia ja nyt taas nauttia kotona olosta. Ulkona kun sataa vettä vähän, paljon tai helvetisti!

Perjantain sainkin taas kulumaan kun suunnittelin meidän heinäkuun reissua Strasbourgiin.Nyt on sekin hyvällä tolalla mutta määhän ehdin vaihtamaan suunnitelmaan vielä monta kertaa ennen lähtöä!

Ei kommentteja:

Vihdoin ja viimein jotain kirjoitettavaa

Tämän kesän saartistoretki suoritettu ! Vuosikaudet kierrettiin saaristoa purjeveneellä joten se on meille aika tuttua, mutta kun matkaa teh...