Tietoja minusta

Oma kuva
naimisissa, eläkkeellä oleva nainen.elämästä nautiskelija ja nykyään aika hitaalla käyvä tyyppi.mikäs kiire se valmiissa maailmassa on?

6.12.2024

Vihdoin ja viimein jotain kirjoitettavaa


Tämän kesän saartistoretki suoritettu !

Vuosikaudet kierrettiin saaristoa purjeveneellä joten se on meille aika tuttua, mutta kun matkaa tehdäänkin autolla näkee ihan erilaisia asioita.

Otimme mukaan yhden hoitokoiristamme, Haiku-pojan.






Hän on loistava reissukoira.Sopeutuu tilanteeseen kuin tilanteeseen.Jokunen kerta me oltiin hänen kanssa asioista eri mieltä, mutta pienen keskustelun jälkeen pääsimme hyvään lopputulokseen.

Ensimmäinen kohde oli Korppoo,meille todella tuttu paikka, mutta syy miksi jäimme sinne yöksi oli https://www.hjalmars.fi/hotelli.Heidän ravintolassa tarjotaan niin hyvää ruokaa ja palvelu erinomaista.Sijaitsee keskellä Korppoon keskustaan.




 Hotelli otti todella hyvin huomioon sen, että meillä oli koira mukana. Huoneen ovelta pääsi suoraan terdelle ja kävelemään.
Ihan hotellin "takapihalla" on laidun missä on hevosia nauttimassa ihanasta kesäpäivästä.



Seuraava aamuna syötiin aamiainen joka löytyi hotellin "keittiöstä" valmiiksi laitettuna jääkaappiin. Ei mikään mieletön tarjonta mutta hyvin se maistui ja  sillä pärjäsi taas jokusen tunnin.

Olin varannut etukäteen meille paikan lautalle koska keskikesällä ne on todella täynnä.Matka jatkui Kökarin saarelle.

                                           


Saari olikin meille molemmille uusi tuttavuus.Yövyimme paikassa https://antons.ax/huoneita/

Kiva,siisti huone mistä löytyi kaikki tarpeellinen.




Yhteisvessa+suihku toisen huoneen kanssa. Viereisessä huoneessa asusti ruotsalainen isä+tytär jotka olivat pyöräretkellä. Alkuillan he tramppasivat sisään/ulos/vessaan/suihkuun jne. Haiku-koiraa se häiritsi ja hänen piti haukkua joka kerta ja ilmoittaa "vaarasta".He rauhottuivat aikaisin ja seuraavana aamuna jatkoivat matkaa jo seitsemän aikaa.Äänieristystä ei tuolla ollut lähes laisinkaan. Tilalla on myös lampaita mutta niitä me nähty. Käveltiin pitkän matkaa Haikun kanssa. Lampaan papanoita kyllä oli ja iso kasa  villaa.Tuo kasa pelotti Haikua Liikkumaton möhkäle jossa oli kuitenkin hyvinkin voimakas tuoksu.
Ajelimme saarta ympäriinsä ja näimme paljon kaikkea mielenkiintoista.



Tätä kutsutaan keppihelvetiksi😀


Tulikin taas aika syödä ajelun välissä .Päädyimme ruokailemaan https://www.brudhall.com/fi/
Oikein miellyttävä paikka, todella hyvä palvelu ja maukasta ruokaa. 
Sitten olikin aika lähteä ihailemaan Kökarin kirkkoa ja hautausmaata,taas kerran vastaan tuli kaunis kirkko + kirkkomaa joka sijaitsi ihanalla paikalla.













Samalla lautalla tuli ryhmä lintubongareita joihin törmäsimmekin pariin otteeseen saarella


Seuraavana päivänä lautta lähti vasta klo 14.00 kohti Långnäsia.Hyvin saimme aikamme kulumaan esim nauttimalla ihanaa sorpettia + kahvia Brudhallin terdellä.

                                         

Sitten alkoikin lauttamatka joka taas meni loistavasti ja nopeasti auringon paisteessa.

Maarianhaminassa yövyimme  (kaksi yötä) hotelli Esplanadissa.Hotelli jossa hinta/laatu suhde kohdillaan, parkkipaikka pihalla,ihan Maarianhaminen keskustassa ja runsas aamiainen!

Maarianhaminan tori oli täynnä toimintaa kun  8-9.6 siellä vietettiin itsehallinto päivää.

Mutta nuo lauttamatkat meri-ilmassa ovat aika väsyttäviä.Meidän trio kömpi nukkumaan iltaisin yhdeksän aikaan.

Sunnuntaina tulikin viesti Finnlinesiltä, ettei ole ollenkaan varmaa pysähtyykö laiva maanantaina Långnesiin kovan tuulen vuoksi. Äkkiä kehittämään plan B.Se oli sitten lauttamatka parin pysähdyksen taktiikalla Hummelvik-Torssholm.Sieltä sitten reipasta ajoa Åva ja viimeinen lauttamatka Kustavin Vuosnaisiin.Jälkeenpäin kuultiin , että Finnlines oli päässyt Långnäsiin , mutta sitä riskiä ei voitu ottaa että seistää Långnesissä ja katsotaan kun laiva ajaa ohi.

Sunnuntaina vierailtiin pariskunnan luona jotka molemmat olivat työkavereitani laivalla.Laivalla työskentelevät ihmiset ovat ihan "oma heimonsa".Siellä työskentelevat ihmiset ovat loppuelämän ystäviä keskenään ja juttu jatkuu helposti vaikka olisi mennyt monta vuotta kun ei olla tavattu.

Reissu oli todella kiva ja piristävä.Ilmat ei koko ajan suosineet mutta sateetkin sattui sopivasti öisin/aamuisin.




                                    Parin päivän onnistunut reissu piristää kummasti!





Maanantaina piti lähteä Pohjois-Norjaan

    mutta eipä lähdetäkkään-tosin rahat meni! Olimme varanneet ja maksaneet retkeilyauton. Runsas viikko sitten selvisi, että firma on haett...